Datakurser & IT-utbildning

Om ni läser detta så innebär det att ni använder er av någon form av dator just nu. Det kan vara en stationär dator, laptop, mobil eller vilken annan typ av enhet som helst, men det är i alla fall en dator med internetanslutning.

Datorer är kapabla till oerhört mycket och med varje dag som går, så går deras utveckling framåt rejält. Möjligheterna för vad man kan göra med en dator är i princip oändliga, men det svåra är att veta hur man gör.

Man behöver såklart inte ha någon aning om hur en dator är uppbyggd för att t.ex. kunna gå in på Facebook eller göra en Google-sökning. Men för att effektivt kunna använda sig av datorn, för arbete, utbildning och självklart även underhållning, så behöver man en djupare förståelse av hur datorn fungerar.

Ofta kontaktar man dataföretag och betalar flera hundra kronor för att de ska åtgärda fel som tar mindre än 5 minuter att lösa. Med lite bättre datakunskap slipper man detta, så att man själv kan installera, modifiera och ta bort det man vill på datorn.

Många menar att sådan grundläggande kunskap ska räknas som en del av allmänbildningen och att absolut alla som bor i Sverige behöver det. Men teknologierna vi använder oss av idag är relativt nya och i många fall ganska komplicerade. Och utan någon tidigare IT-erfarenhet eller utbildning är det svårt att få dessa kunskaper på egen hand.

Ofta räcker dessutom inte tiden till för att man ska sitta och undersöka sådana saker. Det är mycket enklare om någon som redan är kunnig kan visa hur man gör och förklara hur det fungerar, så att man sedan kan prova det själv och effektivt lära sig det utan att behöva kolla på massvis med instruktioner och YouTube-videos.

Givetvis är alla våra specialister mycket intresserade och kunniga inom IT och annan teknik. All deras mångåriga erfarenhet tillåter dem att enkelt kunna förstå sig på ny mjuk- och hårdvara utan att ha använt den förut överhuvudtaget. Detta beror på att de har just den kunskapen som nämndes tidigare.

När ni anlitar våra specialister för grundläggande datakurser, så visar de er hur man använder olika typer av vanliga, användbara program. De förklarar noggrant hur saker och ting fungerar och vad ni behöver göra för att underlätta er datoranvändning. Dessa kurser ger en god förståelse för grundläggande datorlära.

Ni kan även anlita oss för specialinriktade datakurser. Om ni till exempel behöver lära er hur man använder sig av ett nytt program som ni har fått på jobbet, så analyserar och testar våra specialister det programmet, för att sedan lättförståeligt kunna förklara för er hur man gör. Detta kan vara mycket användbart när man introducerar ny teknik på arbetsplatser eller skolor.

Vi erbjuder våra datakurser för människor i alla åldrar. Barn, ungdomar, vuxna och pensionärer – alla kan ha stor nytta av att lära sig använda datorn effektivt.

Kurserna har inte ett så snabbt tempo att man inte kan hänga med – vid behov pausar vi, förklarar saker på nytt och låter er testa er fram. Men de är ändå mycket tidseffektiva och på ett par timmar brukar de flesta kunderna känna sig nöjda. Dock går det självklart att anpassa hur många utbildningstillfällen man vill ha, hur långa de ska vara och vad som tas upp på dem.

Vi erbjuder denna datautbildning för såväl enstaka privatpersoner i deras hem, som för större grupper på upp till 24 personer åt gången. Våra ordinarie priser är 270 kr / timme vid utbildning i hemmet och 590 kr / timme vid gruppundervisning (upp till 24 deltagare).

Vänligen, fyll i formuläret nedan för att beskriva den typen av IT-utbildning eller datakurser som ni är intresserade av. 

Click on the image to change it

     

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Acceptera”.